Andra upplagan

Da Capo al Fine

Vitt, vitt, vitt

Publicerad 2011-11-28 22:24:44 i Allmänt,

Så var det målat och vitt (hm, nåja). Andra strykningen gick betydligt snabbare. Upprepar: ”det ser alltid värre ut innan det torkar” tyst för mig själv. Förhoppningsvis torkar det tills jag ska sätta dit möblerna… Förmodligen kommer några roströda fläckar att tränga upp även genom det andra lagret (sådant får man väl stå ut med i en lokal som förmodligen använts som verkstad tidigare). Annars får jag väl stå och skrika "out, damned spot" och se om det hjälper.

Har också något slags idé om hur jag ska få plats med sakerna.

Nu gäller det bara att överleva ikeatripp i morgon och sedan själva flyttan på onsdag. Och jobba lite däremellan. Till exempel nu eftersom korrekturen står som spön i backen för tillfället.


Rustad för Ikea.

Mañana

Publicerad 2011-11-28 02:05:54 i Metod i galenskapen,

Mitt motto är att aldrig göra något idag som man kan skjuta upp till imorgon och det gäller även målningen som därför är uppskjuten tills i morgon. Efter att ha rusat runt på stan och letat penslar och rollrar, inte hittat någon ny hazmatsuit och köpt hårfärg och något guck att ha i ansiktet mm åkte jag hem. Tänkte också skaffa strumpbyxor eftersom jag ska på kalajs på fredag och tänkte ha alla fatshionistas favoritklänning från förra våren (ja, jag är lite sen, än sen då), från HM Inclusive. Upptäckte att Åhléns slutat med strumpbyxor i den största storleken, nu går de bara upp till 50. Vafalls!

Detta gjorde mig så trött att jag föll ihop i en liten hög i soffan rakt på ett korrektur som ska vara klart imorgon bitti. Jobbet går givetvis före målningen. Det är nog förresten bara bra att jag inte hade tid att måla idag eftersom jag känner mig vig som en stelopererad 95-åring för tillfället. 

Just nu hämtar jag andan och tänkte röja lite i röran. Undrar vem f-n som stuckit ned en jättestor elvisp i lägenheten och röjt runt. För en vecka sedan hade jag allt organiserat i tusen korgar och lådor och i stort sett allt var packat och klart inför flytten, men det var förmodligen för tidigt eftersom det bara tog ett par dagar innan allt i stället var en enorm röra där jag knappt kan hitta katten, än mindre saker jag letar efter. Tur att jag inte har 100 kvadrat, då hade jag inte hittat ut.

Sedan undrar jag över en sak: varför är vattendunkar säsongsvaror? Finns det verkligen ingen som behöver vatten i dunk på vintern? *Hamstrar tvåliters colaflaskor*

Dagens mantra: målning ser alltid förjävligt ut efter första strykningen. Efter andra blir det bra… kommer att upprepa detta ad nauseam  tills jag tror på det.


Dagens lunchlåda... eller något ditåt

Helgmys

Publicerad 2011-11-26 21:41:06 i Allmänt,

Måla väggar tak och golv. Det  innebär att jag nu vit färg överallt utom där det ska vara trots hazmatsuit (ett material som liknade pappersservietter… med ungefär lika stor uppsugningsförmåga som lambi extra plus). Totalfail, kläderna jag hade under är lika vita som väggarna, som även en efter en omgång färg är tämligen fläckiga.

Betong suger. Försökte måla en vägg i omålad betong och en i obehandlad spånskiva. Det sa bara slurp och så försvann 10 liter färg på ett ögonblick. Ja ja, man kanske skulle haft någon slags grundfärg, men vänta nu… det VAR grundfärg och dessutom extra täckande. Jag lyckades i alla fall måla en omgång och 1/3 av golvet. De resterande tio litrarna räcker förmodligen till omgång två. Förhoppningsvis. För nu är det ju grundat…
I nästa liv ska jag alltid anlita hantverkare till allt, även öppna gamla nagellacksflaskor. Jag ska bara sitta på min divan med en chokladkartong och peka.

Ett tips… man kan inte rolla betonggolv. Den som säger det ljuger. Så morgondagen måste börja med en tripp till färgaffär och införskaffa 1 st bred golvpensel (+ en ny hazmatsuit förhoppningsvis inte en irroverall gjord av pappersservetter).

 Igår skulle jag ha åkt till IKEA men fastnade i Liljeholmen. Efter att ha irrat runt där på jakt efter skyddsglasögon, garn och värktabletter i ett par timmar insåg jag att det var nog och åkte hem. Dagens extra hårda gympass med roller och pensel och skuttande upp och ned skulle det sitta fint med lite värktabletter, men tyvärr försvann min påse från apoteket med voltaren, glukosamin och en dyr hudkräm på Body Shop där jag skulle köpa något slags hårgegga för mina slitna testar. När jag kom hem upptäckte jag att apotekspåsen var borta och de hade inte hittat den. C’est la vie… Man ska väl inte gråta över spilld hyaluronsyra.


Dagens outfit. Det där mumintrollet i mitten är alltså jag, iförd fancy irroverall i kleenexmaterial. Notera mysbelysningen i taket och den piffigt hängande elsladden. Kan bli en trend. Och det här kan bli en modeblogg.

Comparative living

Publicerad 2011-11-23 01:29:40 i Metod i galenskapen,


Googlar compact living för att se om det finns några kul inredningstips som kanske kan vara användbara… Tackåhej. Då. Sängskåp och bäddsoffor och loftsängar i all ära, men det handlar för det mesta om hur man inreder en normal etta med smarta förvaringslösningar… med 5 meter i tak och obegränsade ekonomiska resurser, vackra ljusinsläpp med mera…

Min utgångspunkt: 15 kvadrat, ganska lågt i tak. Ett fönster högt upp och en majsig mysbelysning i form av ett lysrör i taket (man behöver ju inte använda det). Trägolv och tapeter kan vi glömma, här är det betong för hela slanten. Fast vit. Nej, jag tänker inte måla en matta på golvet (ett av de mest värdelösa pifftips jag läste) min ullmatta duger fint.

Det jag ska få in är sov/sittplats, bord/arbetsplats, klädställningar, kattlåda, hyllor för böcker, matvaror, porslin och ”kök” (kyl/frys + träbänk med mikro) ska få plats.

Wish me luck…

Kaos bor granne med - mig

Publicerad 2011-11-21 22:41:50 i Metod i galenskapen,


Min tid i lilla lägenheten lokalen löper mot sitt slut (om en vecka) och vad väntar sedan? Mer downsizing? Foten i kläm? Jajamensan!

Behöver inte flytta så långt i alla fall. Det är första gången jag kan bära sakerna (de få jag har) från ena lägenheten till den andra.

Mina första två steg har lett till att jag har två förråd där majoriteten av mina böcker och ägodelar numera bor, plus en del saker som finns i M:s källarförråd. Den mest extrema downsizingen var förstås att bo på en madrass på M:s vardagsrumsgolv, så den senaste flytten kändes som en liten upsizing. Denna gång har jag åtminstone ett eget rum och en dörr att stänga, men downsizing är det i alla fall. .

Man måste hitta nya, praktiska lösningar för vardagliga problem, till exempel ingen köksbänk och vad gör man när det varken finns skåp eller garderober? Fast det är rätt kul. Jag får mer yta, fast utan alla bekvämligheter som vatten, dusch toa etc. Det finns dusch o toa i korridoren… jag har aldrig bott i studentrum, men det kanske är något ditåt. Fast kyl & frys har jag, och mikro.

Det är inte billigt att flytta runt… denna gång kräver det en hel del utflykter till Ikea med mera samt en rekorderlig mängd målarfärg och rollers.

Men det är inte för alltid. Någon gång lär jag ju bli en riktig människa igen som kan få lägenhet via bostadsförmedlingen (utan den lilla registerpricken hade jag redan haft två lägenheter – eller snarare en av dem – från bostadsförmedlingen).

Om

Min profilbild

Katt

Olyckliga omständigheter, jojo. Men det kunde vara värre, det kan det alltid. Anpassa sig och gå vidare. Hur gör man det? Jag vet inte, men jag kan inget annat än försöka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela