Andra upplagan

Da Capo al Fine

Möte i monsunen

Publicerad 2010-04-21 19:13:03 i It's my party,

Eller snarare i det vårvintriga regnblasket på väg hem genom den lilla, lilla skogsdungen intill där jag bor. Jag går med hörlurar och lyssnar på Tracy Chapman. Plötsligt känner jag att någon tittar på mig. Vänder mig om och där står han. En ung råbock, inte mer än högst tre meter ifrån mig. Han står helt stilla och tittar. Jag stannar och tittar tillbaka. Efter en liten stund vänder han sig om och vandrar lugnt iväg. Varför blev han inte blev rädd?

 

Väldigt söt med sina stora svarta ögon och små lurviga horn.
(den såg ut precis så här, fast utan snö)


Min chef sa just (för två dagar sedan) att jag måste tala om när jag vill ha semester. Kan man säga nej? Vad sjutton ska jag ha semester för? Det låter ju som om man skulle åka ut på landet och bada, ta en kurs i akvarellmålning i Provence eller äta sig igenom det Liguriska köket. Men när man inte kan göra något annat än att sitta hemma och äta gröt så känns hela semesterkonceptet ganska osexigt.

Vad ska du göra på semestern då? Skaffa skygglappar och ångestsvettas.

Roliga leksaker

Publicerad 2010-04-20 17:39:18 i It's my party,


De små kattsingarna ska ju inte behöva vara understimulerade i en lägenhet utan levande möss och träd att klättra i, så därför får de leksaker. Undrar egentligen varför. Pälsmöss, bollar, pipande kycklingar och diverse är underhållande i tre sekunder. De roligaste leksakerna hittills är: 1. Tops, 2. En gammal utsliten läskig svamp från en trasig puderdosa. Minsta morrade när någon vågade närma sig denna fantastiska skatt. Hårnålar är också otroligt roliga, men vassa farliga saker får de inte ha. Papperskassar var jättekul, tills den kvällen Stora fastnade med huvudet i ett handtag och rusade runt i lägenheten för att bli av med den. Sedan dess har alla papperspåsar fått vara i fred. Snöflingor vill de gärna leka med, tror att det är en miljon leksaker, utslängda just för deras höga nöje och kastar sig mot fönstret om och om igen. 
Fåglar är de inte alls intresserade av. Småfåglar i parti och minut, inte ens två skator som satt på räcket och glodde in väckte något annat än ljumt överseende blickar. Är det onormalt, eller har de inte fattat att talgoxarna är potentiella jaktbyten? Å andra sidan är det närmaste de kommit jakt är en och annan fluga och fågel har de bara fått äta i mald kulform (fast numera är det "fiskfest" som gäller, även för torrfodret.) Den enda kattmat de små bortskämda sybariterna gillar är tonfisk och räkor i gele i små minimala burkar, med ett pris som närmar sig oxfilet. Det räcker inte plånboken till, så just nu är det bara kulor som gäller.

 

Varför blir det så här?

Publicerad 2010-04-04 16:18:28 i Modenycker,

När man färgar håret och tror att det ska bli så här:

Så slutar det alltid så här:

Ja, ja. Papperspåse med hål för ögonen kanske också kan vara en acessoar...

Nora, igår: Du måste fixa till brunkrämen i pannan, det är lilte ojämnt.
Jag: ? ...men jag har ingen brunkräm...
Inte bara konstig gulvit hårfärg, utan dessutom konstig hudfärg
Hit med papperspåsen!

Om

Min profilbild

Katt

Olyckliga omständigheter, jojo. Men det kunde vara värre, det kan det alltid. Anpassa sig och gå vidare. Hur gör man det? Jag vet inte, men jag kan inget annat än försöka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela