Andra upplagan

Da Capo al Fine

Brottsligt

Publicerad 2013-02-28 14:00:00 i Allmän idioti,

- Jag har haft inbrott i bilen. Madonna lät ovanligt glad, trots budskapet. Förmodligen för att tjuvarna inte stal någonting, inte ens bilen, som stod olåst*. Det enda de hade gjort var att de hade flyttat ut hundburen från baksätet till gatan och säkert bara använt bilen som värmestuga. Det var nämligen inte bilinbrott som gällde utan i stället de gamla kopparören som gick till eluttagen vid parkeringsplatserna. Visst har jag hört talas om att folk stulit delar av gamla koppartak på kyrkor och liknande, men några futtiga meter kopparrör (hur visste de att de vitmålade rören var av koppar?), kan det verkligen vara värt besväret? Det kan ju inte vara så många kilon där, så det verkar vara en ganska olukrativ bransch, inte snabba cash direkt. 
Men en sak undrar jag över, det skedde mitt i natten, med ett antal lägenheter rakt ovanför och att knacka loss och kapa rör som sitter fast i väggen kan ju knappast ha skett ljudlöst. Om någon börjar hamra och bankar i väggarna utanför huset mitt i natten (just där alla bilarna står) så borde en väl bli något lite misstänksam.
Var tvungen att googla lite och då kom jag på att jag läst om stölderna av kopparkabel längs järnvägarna som stoppat tågtrafik (som om inte tågtafiken hade nog med problem).
 
* Varför hon har bilen olåst? Samarbetet med låsspray har inte varit det bästa i vinter. För några år sedan hade hon bilen i garage, men gav slutligen upp att låsa den där också, efter att den brutits upp för många gånger. Det blev inte mycket stulet då heller. Men en gång lämnade en tjuv kvar en påse gympakläder och ett kassettband med Tom Petty. 

Hem fula hem

Publicerad 2013-02-27 14:00:00 i Hemstajlat,

Jag har börjat knarka. Hemnetknarka, inte den vanliga sorten. Men det är väl ungefär lika beroendeframkallande. Tänker hela tiden att jag ska sluta för idag, men så helt plötsligt är jag inne på sidan med en lägenhet som jag redan tittat på100 gånger (och inte ens funderar på att köpa).

Anledningen är att jag tänker skaffa mig någonstans att bo. Hur illa jag än tycker om bostadspolitiken och även om jag ser bostadsrättsföreningar som ett straff, där vissa (exempelvis jag) betalar för andras "bostadskarriärer" för att jag behöver någonstans att bo. Om jag inte vill flytta direkt från källarhålan till långvården (för innan dess lär väl inte köandet i bostadsförnedringen ge resultat) måste jag bita i det sura äpplet och inse att det är så här det är idag. 

Hur det än är så ger det ständiga hemnetsurfandet åtminstone en del skratt. För det första den ofta otroligt fjantiga mäklarjargongen (som oftast verkar slå ut i full blom när en större brist ska döljas) och sedan människors minst sagt märkliga smak och uppenbara färgblindhet (visste inte att det var ett så stort problem).

Ett eget sovrum till katten är väl inte för mycket begärt? (OBS! Ironi)

Vet i alla fall hur och var jag inte vill bo:
1. I källarplanet Förvånansvärt många bostadsrättsföreningar verkar göra om källarplanslokaler till lägenheter och lockar med egen uteplats. Jorå, och små fönster en och en halv meter upp, med järngaller framför. Ger en väldigt mysig och hemtrevlig känsla av fängelsecell. Att bo under markplanet är jag dessutom lite trött på. En lägenhet hade fin utsikt rakt in i en grå betongvägg och insyn från en parkeringsplats rakt ner i sovrummet.
2. Med insyn från folk som går förbi utanför. Man lär sig snabbt att se vilka lägenheter som ligger helt fel eller har så otroligt knasig planlösning att inte ens mina mycket modesta krav på möblering och facilitieter skulle gå att genomföra.

 

Om läsning

Publicerad 2013-02-26 14:00:00 i Böcker,

1. Ljudbok eller bok i handen?

Älskar böcker. Vill ha dem och klappa på dem. Men pga platsbrist (extremt liten olägenhet) har jag lyssnat mest på ljudböcker det senaste året.

2. Pocket eller inbunden?

Pocket. Fast det är trist när man läser sönder dem och de inte går att få tag på igen.

3. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction)

Mest fiction. Fakta är också kul ibland. 

4. Harry Potter eller Twilight?

Harry Potter. Utan tvekan, utan några som helst tvivel.

5. Fantasyvärld eller vår värld?

Fantasy. Vår värld är ju inte så jävla rolig.

6. Kindle, iPad eller annat?

Har aldrig prövat Kindle. Men av lojalitetsskäl vill jag hellre ha en iPad Mini, eftersom min vanliga iPad är lite klumpig för bokläsning i sängen och mobilen är lite för liten (fast jag har köpt och läst en bok på mobilen nyligen).

7. Låna eller köpa böcker?

Blev portad på stadsbiblioteket efter att ha tappat bort en bok (som jag betalade för) och hittade först 10 år senare… Vill helst äga böcker och alla bra vill jag läsa om och om och om igen.

8. Bokhandlar eller online?

Egentligen bokhandlar (eller allra helst Sf-bokhandeln) men handlar en del online som inte går att få tag på annars.

9. Ensamstående bok eller trilogi?

Varför bara en trilogi? Ju fler desto bättre är min paroll.

10. Tjock bok eller kort bok?

Ju tjockare desto bättre (förutsatt att det är bra, förstås), fast om jag blir uttråkad läser jag inte färdigt. Vet att många alltid läser ut böcker de börjat på, men jag har inga problem med att lägga en bok åt sidan. Ibland börjar jag flera gånger på en och samma bok innan jag läser ut den. I tidiga tonåren läste jag början på Blecktrumman flera gånger, men slutade alltid vid samma äckliga ställe. Det tog ett par år innan jag läste ut den.

11. Romans eller action?

Action alla gånger. Tja, nästan.

12. Mysa under en filt eller steka i solen?

Mysa under en filt. Steka i solen gör jag inte. Bär hellre läderväskan på axeln än i ansiktet, så att säga.

13. Varm choklad eller latte?

Latte. Är ingen större chokladfantast.

14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?

Bildar mig en egen uppfattning ändå, men får ofta tips/lockas eller avskräcks av recensioner.

Bättre sen än aldrig

Publicerad 2013-02-25 14:00:00 i Allmänt,

Är inte riktigt klok och fattar gärna oöverlagda beslut när något verkar kul. Till exempel NanoWriMo. Nu tänkte jag försöka på allvar med bloggandet och delta i #Blogg100 med ett inlägg om dagen 100 dagar. Visserligen drog det hela igång den 23 januari, så jag är redan 32 dagar sen, men sent ska syndaren vakna och jag får väl helt enkelt fortsätta lite längre.
Jag skriver oftast mycket och postar nästan aldrig.
Kommer förmodligen att skriva en del om feminism, fett, böcker, bostadsbrist, allmänna klagomål, svära en hel del och som vanligt kontemplera mitt navelludd.
 
 
 
 
 

Noll tolerans

Publicerad 2013-02-25 00:02:15 i Allmän idioti,

Sedan en tid tillbaka har jag bestämt mig för att införa nolltolerans. Nolltolerans mot idioti. Främst på min fb-sida eller på twitter där jag kan stå ut med en del (typ semesterskryt, barntjat och avfotade söndagsstekar), men absolut inte vissa saker. Skriver någon idiotiska saker kan det ju för all del vara någon som jag egentligen gillar eller känner bra. Då vänder jag mig till den personen direkt och frågar: ”Hur menar du egentligen?”, för människor man känner borde man rimligtvis kunna prata med, annars är det inte mycket bevänt med den vänskapen, tycker jag.

De mer perifera människorna åker ut direkt, bort ut min feed, bort ut min fb. Jag har bättre saker för mig än att läsa en massa skit.

Saker som gör mig förbannad: När någon använder PK eller maffia i olika konstellationer som pk-maffian eller feministmaffian och liknande eller förmedlar kvinnoförnedrande, homofoba eller rasistiska åsikter och skämt. Den som skriver, gillar eller länkar till sådant är helt enkelt för dum i huvudet för att jag ska ägna en sekund till åt sådant som kommer ut ur vederbörandes uppenbarligen förkrympta tankeförmåga. Livet är för kort för skit. 

 

Om

Min profilbild

Katt

Olyckliga omständigheter, jojo. Men det kunde vara värre, det kan det alltid. Anpassa sig och gå vidare. Hur gör man det? Jag vet inte, men jag kan inget annat än försöka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela