Andra upplagan

Da Capo al Fine

Jag vill bita hela världen, lilla mamma

Publicerad 2010-06-28 16:36:31 i Sjukdomsinsikt,

Med några få undantag. Mest vill jag bita den idiot som översatt de artiklar jag nu sitter och städar upp i. Så det gör ont. Nej, lille vän, man kan inte direktöversätta termer och begrepp. Önskar också att en del kunde fatta att det faktiskt en viss skillnad mellan den och det och att prepositioner inte är något man slänger in hipp som happ i texten när man känner för det.


Voff, voff

Men en sak som verkligen får mig att vilja bli en gammaldags skolfröken, som tar fram linjalen och ger de vanartiga några välriktade rapp över fingrarna, är varje gång jag ser ett semikolon. Alla verkar tro att semikolon är ett kolon, fast lite snirkligt och käckt sådär. Det är inte samma sak. När jag blir envåldshärskare ska felaktig användning av semikolon tamejfan beläggas med spöstraff. Mest för att det är så jävla jobbigt att sitta och ändra överallt. *sliten korrläsare*

Så här bitsk som jag är, kan det vara PMS? Önskar nästan att det vore det. Men tanten har fått ischias något överjävligt, känns som om någon höll på att slita av mig högerbenet, långsamt.

Dessutom vill jag bita satans datatekniker från helvetet (vanligtvis hyggliga människor, som förmodligen fått något slags hjärnsläpp) som skulle installera program på min nya dator men bara la in dem utan att ange serienummer och nu ”ska se om de kan hitta dem”. Här sitter jag och kan intet annat, utom att koka sakta, samtidigt som jobben hopas i inkorgen.

Jag vill förstås bita förskingringskassan, alltid. Hårt. Länge. Som en pitbull med svår abstinens.

Och min käre hyresvärd, som plötsligt bestämt sig för att byta den lägenhet jag bor i mitt i sommaren och här sitter jag bland mina kära träd och balkongväxter och kan inget annat. Utom att koka, sakta och svära. Mycket.

Drömde att det fanns 273 000 lediga lägenheter på bostadsförmedlingen. Men det var ju bara en dröm. Önskedröm. Där hänger jag förstås mest hela tiden nu. Men man kan ju undra ibland, speciellt över de 275 personer som stod i kö för en fyra i Vasastan för 21 tusen i månaden. Smaka på den hyran. De flesta kräver inkomster som ska stå i proportion till hyran, det vill säga tre-fyra gånger årshyran, mao runt en kall miljon för att kunna bo där.

Men de flesta i den kön kanske också bara önskedrömmer.

Jag vill för fan bita mina önskedrömmar också. Nej, en sådan här dag kan man bara citera husgudinnan Dorothy:
Razors pain you,
rivers are damp.
Acids stain you,
drugs cause cramp.
Guns aren't lawful
nooses give
Gas smells awful,
you might as well live.

Speeding through life

Publicerad 2010-06-14 16:18:04 i Allmän idioti,

Saker jag tycker jävligt illa om:
Att bli inbjuden till speeddating. Jag menar, ser jag så desperat ut? Sen tycker jag att det är något av en förolämpning att bjudas in till speeddating utan att någon ens frågat vilket kön jag är intresserad av, om ens något.
Kan säga direkt att det är få kön som skulle få upp mig ur soffkuddarna just nu. De flesta skulle inte ens lyckas få mig att lyfta blicken från korsordet.
Nä, det är inte direkt som min faster sa till en av de gamla tanterna på ålderdomshemmet där hon var föreståndare.
- Hur står det till, fru F, sa tanten.
- Jo tack, det knullar och går, sa min faster. Och Freud skrattade gott i sin himmel.

Med bästa vilja i världen kan man inte säga det om mitt liv.
Det här med kön och ålder är så himla svårt. Just nu vet jag inte om jag är en gubbe eller en tant. Förmodligen gubbe, eftersom jag lyssnar på gubbrock, läser gubbrockstidningar (enligt vissa). Som tant löser jag korsord och bakar bröd, och har inget emot att svinga en liten BiB till fredagsmyset. Manga- och japanintresse verkar jag ha gemensamt med hur många fjortisar som helst, av alla kön. En gång i tiden spelade jag mycket dataspel, det var min period som 16-årig pojke (och jag var knappast 16, dubbla och det räcker inte).
EN gång angav jag min ålder tilll 3-103, det beror på. På vad vet jag inte direkt, dagsformen förmodligen, eller maniska intressen. Och nu är jag i alla fall tillräckligt gammal för att inte bry mig.
Men speeddating, vem fan vill man gå på det? Å andra sidan vill jag inte direkt dejta i mer normal takt heller.


"If heaven drops a date, open your mouth", sa säkert redan de gamla grekerna. Just say no, säger jag. Eller spotta ut illa kvickt.
Speciellt om den där trevliga människan man träffade på nätet kommer till dejten nästan naken och utklädd till Picachu eller Hello Kitty... hm, borde kanske gå på den där speeddejten klädd så. Då lär det förmodligen inte komma fler inbjudningar.    
 

Sheik yerbouti

Publicerad 2010-06-13 23:30:21 i Herregud, har du ett socialt liv?,Har varit på magdansuppvisning. Åh, jag vill också ha blingiga paljettkläder och se ut som om tusen julgransprydnader exploderat i behån. Skaka guldpajljett, eller vad man ska säga. Det är definitivt inte den goda smakens högborg, mer paljetter än Liberace, tonvis av guld och glitter och pärlfransar i alla tänkbara (och några definitivt otänkbara) färger och kombinationer.

Det var ju uppvisning, så förutom olika grupper och lärare som solodansade var det också en grupp barn. Fick lite Little miss america-vibbar när de paljettutryrda tolvåringarna skakade loss på scenen. Kändes inte helt pk. 
Pk eller inte. Jag vill ändå ha svepande tyllkjolar, fem rader paljetter på rumpan och en behå som med sju kilo pärlfrans. 

Det är bara en sak som oroar mig, om man börjar skaka på rumpan, tänk om den inte stannar. Tänk om det ger utslag hos seismografiska institutet i Uppsala (det där hittade jag på, tror jag, vet inte om det finns där).
 
Fast mest av allt vill jag lära mig ululera. inte så dirty som det låter. Enligt Språktidningen "Att uppstämma det jubel-läte som främst arabiska kvinnor utövar." Det enda jag minns från någon tråkig kärleksfilm med John Malkovich i öknen är just ululerandet. Har velat lära mig det sedan dess, fast det får man enligt uppgift inte lära sig på magdansskolan.

För övrigt försökte jag mest undvika Noras häxmorsa, som jag fick veta skulle komma dit precis innan. Men jag lyckades bra, skymtade bara tanten snett bakifrån Hon satt stel som en pinne och såg extremt lidande ut, sen gick hon innan det var slut. Good riddance. Jag behövde inte ens nicka avmätt till eländet.
 
 

Fy fan

Publicerad 2010-06-10 00:08:32 i Hata försäkringskassan,

Man kan inte annat än baxna över Försämringskassan. Nu senasti Aftonbladet om kvinnan som legat dödssjuk i respirator, men utförsäkrad och får ingen ersättning, fast hon har svåra smärtor och går med rolator. För om det finns någon chans att man kan någonsin börja jobba igen, så får man ingen sjukersättning. Så mysigt trevliga är reglerna numera. Om man har en chans att kanske komma tillbaka om man får lite mer tid, då ska man bankas ner, slås ut helt och aldrig få någon chans. Jag blir så arg att jag kokar.

"Statistik visar att många har känt sig dåliga men sedan vågat pröva på att jobba och klarat mer än de trodde", säger försäkringskassan. Jo, visst kanske ett fåtal, men hur många har inte tvingats ut i arbete fast de inte klarar det och blir sjukskrivna igen eller helt enkelt hamnar i andra sociala register? Vad säger statistiken om det? Har någon ens mätt? Problemet är som vanligt inte att folk inte vill jobba och att man alltid siktar på dem som inte kan försvara sig och har sämst förutsättningar att slå tillbaka.
 
Och för övrigt anser jag att Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (M) borde få ett långt fängelsestraff för omänskliga överlevnadsexperiment på försvarlösa människor. Om hon själv fick uppleva exakt samma sjukdomstillstånd, ekonomiska villkor och smärtsamma upplevelser hon utsatt andra för skulle det också vara okej. 


Du kan säkert jobba mer än du tror. Blinka en gång för ja och två för nej.   

Rött blod är mer spännande än blått

Publicerad 2010-06-08 21:41:03 i Jag är besatt - du är okej,

- Men är det egentligen inte mycket intressantare att säsong 3 av True Blood börjar om fyra dagar? frågade Tank när jag berättade att jag ville se på kungliga bröllop.
Jo, jag ser mycket mer fram mot det.
Man skapar alltid sin egen bild av personer i böcker. Jag har läst alla Sookie-böckerna så många gånger att Bill och Sookie ser helt annorlunda ut. Men Eric, tv-Eric har helt förstört min bokbild. Fast till det bättre.


Nom nom, säger jag bara.

Hoppas bara att säsong 3 glömmer det vedervärdiga sista avsnittet där Sookie våpfnittrar över ett frieri och gör flera av de dumbrud-i-skräckfilmsklyschor ("oj, det spökar/går en motorsågsmördare lös/alla har drabbast av ondskans psychokrafter? Då måste jag gå ner i källaren och duscha! Naken. ") som inte funnits i serien förut och knappast i böckerna.   
Det är mycket vampyrer nu. Nora vill gå på helaftons-Twilight med alla tre filmerna i ett. Orkar kanske. Har inte ens orkat titta på de sista avsnitten med blodsugarna i Vampire Diaries, fast de ligger och väntar framför mig.
Det är inte så att jag tröttnat på vampyrer, nej jag har varit förtjust i dem de senaste 200 åren...
Skämt åsido, sedan jag som liten såg gamla knastriga filmer på teve.
Sedan undrar jag varför det finns alla möjliga tjusiga funktioner i bloggverktyget på blogg.se, när jag ändå måste lägga in html-kod för stilbyte och länkar själv?

A nice day for a gay wedding

Publicerad 2010-06-08 13:19:04 i It's my party,


Jag kommer att titta på bröllopet. Ja, DET bröllopet, vilket annars? Det finns massor av skäl att bojkotta. Monarkin är jag principiellt emot, bröllop intresserar mig inte speciellt mycket (been there, done that, got the t-shirt) och jag har inga speciella åsikter om Victoria ska ledas fram av kungen ”som en jävla get”. Det sista läste jag någonstans, men jag kan inte sluta att se kungen framför mig som drar Vickan genom storkyrkan med ett rep runt halsen. Vickan med rep runt halsen alltså, inte kungen eller kyrkan. Kyrkbröllop är både förlegat och trist och kärnfamilj och Kd och allt annat som ger mig rysningar. Men jag vill se. Men jag vill se bröllopet av samma anledning som jag tittar på Oscarsgalan – jag vill se klänningarna. Lite glitter och glamour sådär. Får glamoura by proxy eftersom det inte ser ut att bli många baler och frackpartaj för mig framöver. Fast vem vet? Å andra sidan kanske man är så förbannat trött på hela skiten när det verkligen inträffar att man inte orkar titta. Hade annars planerat att besöka någon bekant med storbildsteve, äta chokladen, dricka ur muggarna med parets bild iförd en liten krona av guldpapp. Vill också sitta på en kudde med texten ”jag satt på denna kudde under bröllopet”. (Sådana lär de i alla fall ha sålt i England när drottning Elisabeth kröntes.)

Var på kalas i helgen, där vi åt bröllopschokladen som någon haft med sig (inte så god). Har också prövat tårtan (god variant på vit prinsesstårta) och glasstruten (sådär, inte värd 25 kronor).

När kungen och Silvia gifte sig sommarjobbade jag på sjukhus. Minns att tanterna skickade ner oss till kiosken hela tiden för att se om det kommit några fler bröllopstidningar. Då tittade jag inte i protest. Mormor blev mycket upprörd, för hon tyckte det var kul med kungligheter (förmodligen för att hon hade blivit beflörtad av Prins Bertil i sin ungdom).

Känner mig väldigt dubbelmoralistisk, men vad sjutton. Det kan inte vara kul att vara för rigid i sina ställningstaganden.


Tänk om Victoria gift sig med en tjej! Då hade det blivit dubbelt så roligt att titta (mer klänningar, förutom själva ställningstagandet). Om monarkin lever så länge (vilket jag knappast tror) hoppas jag på nästa tronföljare i ett samkönat bröllop.

Citationskomik

Publicerad 2010-06-04 16:08:23 i 9-5,

På jobbet är det ”fest” idag. Jag ska inte gå. Det här är den årliga ”roliga” festen med lekar i lag och andra ruskigheter. Med ett ”skojigt” tema. Folk diskuterade vad de skulle ha på sig och om det skulle vara för varmt med cowboystövlar. Gud så skönt att slippa tyckte jag.På sommarfesten klär vi ut oss och leker "kul" lekar.

Är ironiskadad. Började skratta när jag såg en van med texten ’din ”bilglas” leverantör’. (Inte på grund av särskrivningen, den är bara irriterande.) Berättade för Tank som sa: ”Vad får man då? Irrglas?” för hon är lika Joakim Lindegren-skadad som jag. Också affischen där det stod om en föreläsning som skulle ge ”bättre” självkänsla. Hur tänkte de? Eller tyckte de bara att citationstecknen såg bra ut? All sådan hjälp till självhjälp känns som om det bara gagnar den som skrivit boken/håller kursen och enbart rent ekonomiskt. Varför skulle man annars behöva skriva ännu fler böcker i ämnet om den första nu fungerade?

In da hood

Publicerad 2010-06-02 16:28:02 i It's my party,


Vaknade halv sex. I mitt halvsovande tillstånd fick jag för mig att det var halv sex på kvällen, blev något bekymrad över att jag lyckats sova hela dagen och inte hört klockor eller något. Sedan fattade jag att det var morgon och vad jag vaknat av.

Höga skrik och bråk. Några ljudliga smällar. (Jag trodde det var någon som slog med ett slagträ på grannens dörr, fast jag var yrvaken så hela hjärnan var inte med.) Efter det fortsatte bråket men mindre ljudligt.

Men efter en liten stund kom det där riktigt filmiska momentet (det där ”vilken film är jag med i?”). En djup mansröst ropar:

”Det här är polisen! Kom ut med händerna över huvudet!”

Han upprepade det flera gånger. Saker som jag trodde bara händer på film, inte där jag bor i alla fall. Såg från köksfönstret hur polisen tog med sig en kille och åkte iväg. Sen kom hela CSI med van och väskor ett helt gäng gick in i porten. Ingen ambulans, vad jag såg, så det var väl inga allvarliga skador. Och inte var det någon som slog in dörren heller. Smällarna var nog något helt annat.

Men jag kunde förstås inte sova efter det. Gick ut på balkongen, blev inte skjuten. Satt med DN en jättekort stund men gick in när jag började se ut som en lätt griljerad spädgris – trots SPF25.

Om

Min profilbild

Katt

Olyckliga omständigheter, jojo. Men det kunde vara värre, det kan det alltid. Anpassa sig och gå vidare. Hur gör man det? Jag vet inte, men jag kan inget annat än försöka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela