Andra upplagan

Da Capo al Fine

You can't keep a good woman down

Publicerad 2013-04-15 00:05:00 i Allmänt,

Jo, det går alldeles utmärkt.
Knockad igen. Men jag tänker inte ligga kvar.
De jävlarna ska minsann inte få mig på knä.
Så här är det:
En människa råkar ut för en kris/sjukdom mm.
Försäkringskassan förhalar beslut i 10 månader = låna pengar tills vidare mm
Försäkringskassan säger nej.
Sjukdom mm värre allt krisar.
Lån kan inte betalas. Lägenhet borta. Bostadslös, inte arbetslös.
Kommer sakta tillbaka till arbetet. 
Efter ett år = jobbar som en gnu och betalar tillbaka alla skulder på 10 månader (200')
Efter två år = fortfarande bostadslös men jobbar på, blir erbjuden lägenheter men nekas pga betalningsanmärkningar
Efter tre år = Betalningsanmärkningar försvinner. Livet är hunky dory... eller?
 
Nej. Trots att alla betalningsanmärkningar försvunnit, poff, borta. Så har UC (bankernas eget lilla företag som uppenbarligen ska se till att sådana som jag inte ska få komma tillbaka till samhället, få bostad, skaffa elabonnemang, få ett nytt jävla bankkort), kvar en anmärkning (två år gammal) som bara innebär att kronofogden kollat register för att se om jag hade några tillgångar typ hus eller bilar, och fått nya inkomstuppgifter från min arbetsgivare) och DEN ligger kvar. Inte någon misskött räkning eller så, bara en jävla registerkoll. Därför får jag vänta ett år till på att bli fri.
Men det är inte synd om mig. Jag kan trots allt ta mig ur detta, en erfarenhet rikare och medveten om att allt faktiskt kan gå åt helvete för vem som helst. Synd är det om dem som inte kan ta sig ur det här. Om jag till exempel inte kunnat jobba ihop så inihelvete mycket pengar under en period att jag hade kunnat tillbringa varje månadsskifte på Mauritius om jag fått behålla dem, då hade kronofogdens kontroller gjorts varje år och när jag varit skuldfri hade jag haft en "anmärkning" i tre år till.
Banken som nekade mig nytt bankkort hade dessutom mage att skriva att de "varit i kontakt med kronofogden" vilket är en fet lögn. Jag var i kontakt med dem själv och de hade ingenting på mig. Men UC håller fast vid sin "anmärkning" som en igel och ingen kollar vad den egentligen står för. 
Är det konstigt att jag är förbannad?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katt

Olyckliga omständigheter, jojo. Men det kunde vara värre, det kan det alltid. Anpassa sig och gå vidare. Hur gör man det? Jag vet inte, men jag kan inget annat än försöka.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela