Andra upplagan

Da Capo al Fine

Roliga leksaker

Publicerad 2010-04-20 17:39:18 i It's my party,


De små kattsingarna ska ju inte behöva vara understimulerade i en lägenhet utan levande möss och träd att klättra i, så därför får de leksaker. Undrar egentligen varför. Pälsmöss, bollar, pipande kycklingar och diverse är underhållande i tre sekunder. De roligaste leksakerna hittills är: 1. Tops, 2. En gammal utsliten läskig svamp från en trasig puderdosa. Minsta morrade när någon vågade närma sig denna fantastiska skatt. Hårnålar är också otroligt roliga, men vassa farliga saker får de inte ha. Papperskassar var jättekul, tills den kvällen Stora fastnade med huvudet i ett handtag och rusade runt i lägenheten för att bli av med den. Sedan dess har alla papperspåsar fått vara i fred. Snöflingor vill de gärna leka med, tror att det är en miljon leksaker, utslängda just för deras höga nöje och kastar sig mot fönstret om och om igen. 
Fåglar är de inte alls intresserade av. Småfåglar i parti och minut, inte ens två skator som satt på räcket och glodde in väckte något annat än ljumt överseende blickar. Är det onormalt, eller har de inte fattat att talgoxarna är potentiella jaktbyten? Å andra sidan är det närmaste de kommit jakt är en och annan fluga och fågel har de bara fått äta i mald kulform (fast numera är det "fiskfest" som gäller, även för torrfodret.) Den enda kattmat de små bortskämda sybariterna gillar är tonfisk och räkor i gele i små minimala burkar, med ett pris som närmar sig oxfilet. Det räcker inte plånboken till, så just nu är det bara kulor som gäller.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katt

Olyckliga omständigheter, jojo. Men det kunde vara värre, det kan det alltid. Anpassa sig och gå vidare. Hur gör man det? Jag vet inte, men jag kan inget annat än försöka.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela