Andra upplagan

Da Capo al Fine

Jag är ju skitsnygg

Publicerad 2011-05-27 16:59:14 i Allmän idioti,

Orkar inte ens bli upprörd när människor tror att jag inte söker lägenhet efter ett år i andrahandsträsket… Precis som om jag skulle bli glad för den upplysningen. Åh, tack finns det andrahandsförmedlingar på nätet? Det ska jag genast kolla upp! (NOT, been there done that). Ibland är det bara tanklös omtanke, med betoning på tanklös. Förmodligen gör jag det själv också. Man låter inte alltid hjärnan vara med i konversationen.

Det är ungefär som när någon upplyser en om bantning (medel, metoder, LCHF etc)… Herregud! Tack för att du upplyste mig om att jag är tjock, hade ingen aning om det eftersom jag inte tittat mig i en enda spegel de senaste tio åren, men framför allt att du verkar tycka att du är snäll som upplyser mig om det. Själv är du beredd att säga upp bekantskapen för att någon kritiserat området du bor i, jag upprepar området du bor i... Herreminje. Bäst man inte säger något om din sorgliga frisyr...

Tror att jag ska köra med total förnekelse nästa gång det händer. Om man på diverse bantningsförslag skulle svara: Menar du att jag verkligen inte är size zero! Vadå fet? I jämförelse är jag skitsnygg och smal! (fråga bara inte i järmförelse med vad) Banta? Tror inte det! får man förmodligen bara lite nervöst fnitter till svar. Men räcker inte det får man väl slänga in: Vad menar du egentligen? Tänk på barnen i Afrika? (totalt ovidkommande argument som iditerna själva ofta slänger sig med).
Iditer - från ett läsarbrev till en tidning jag en gång jobbade på, sedan dess har det satt sig.


Vad menar du? Jag är ju magnifik!
Åh, Ella det var du...

Nej nu ger jag fan i det här

Publicerad 2011-05-27 16:46:57 i Sjukdomsinsikt,

Och kryper till sängs. Ögonen går i stort sett i kors och det borgar inte för några större mästerverk i mediavärlden. Blir ännu tröttare när jag tänker på att min lille chef kallat till ett möte i ottan. Mailade och sa att jag var utmattad av nattajobb.
För en gångs skull ärlig, det får jag väl fan för. Skulle jag ha skyllt på tandläkaren, doktorn, hudterapeuten, nagelpsykologen, vård av sjukt dåligt morgonhumör eller fans mormor? Eller helt enkelt sagt att jag tänker läsa manga resten av natten och det är bra mycket roligare än några trista möten. Som iofs inte är så trista om det inte är arla morgon.
Somnade en gång på en föreläsning med huvudet i min väska. Det var inte så chict, men jag hade vakat natt på sjukhus natten innan och böckerna i väskan på bordet såg plötsligt väldigt mjuka och inbjudande ut. Vaknade med avtryck från spiralblock på kinden. Så kan det gå.

Grattis, grattis

Publicerad 2011-05-17 15:04:37 i Jag är besatt - du är okej,

Norge? Nej den syttende mai firar vi givetvis vår stora kärlek Trent, som idag blir 45. Herregud vad tiden går.
Ung var han här i alla fall. Vill man inte hoppa upp och ned till den här? Fast numera kanske man bryter skörbenet och tappar tantväskan..."Fick en spark i huvudet av en känga framför scenen, då vet man att man varit på en riktigt bra NIN-konsert" Läst på något NIN-forum under en turné back in ze day.

Dagens dumstrut

Publicerad 2011-05-13 15:49:48 i Allmän idioti,Går till den person som frågade ”varför flyttar du så mycket”? Om den hade ställts privat och i enrum kanske den vore befogad, men mitt i en folksamling. Vad i helvete trodde människan att jag skulle svara?

 ”Det är så jobbigt att städa”
”Jag måste få plats med min samling av monumentalstatyer i betong”
”Det vet väl du att det blir lite äckligt efter ett tag när man offrar en get varje fullmåne”
*kaskadspyr* ”jag blir så lätt sjuk i närheten av ärthjärnor, vad var det du sa nu igen”
 ”3,141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944 5923078164”
”Jag gick in i en djup depression samtidigt som jag förlorade min sjukersättning. Kunde inte betala hyran. Ville dö. Sedan blev jag vräkt. Därför måste jag gå in i andrahandkarusellen.”
"Jag är lite rastlös bara, vill se nya grejer, bostadslös är ju bara ett ord, herregud det är ju sommar, då kan man ju sova under stjärnorna! Både mysigt och romantiskt... "
"Jag är så förbannat lat bara, orka söka lägenhet..."

Jag blir så jävla trött.

Följdfrågan var förstås ännu bättre: ”Men är det inte väldigt lätt att få en lägenhet från bostadsförmedlingen idag?” Jo du, 70 lägenheter på 240 000 sökande, klart att alla kan få en bostad (läser människan aldrig en tidning?) av de tusentals som saknar bostad idag… Även om de flesta redan har lägenhet är det ett antal tusen som aktivt söker varje dag. Skitlätt.

Jag säger som Klas Katt: ”Varför är alla idioter?”

Dagens känga

Publicerad 2011-05-07 00:24:38 i Allmän idioti,

Fortfarande Hell week och mer än så… den här hellveckan var betydligt värre än vanligt. Höll på att somna till ett slag mitt i jobbet igår men blev så ini h-e förbannad att jag piggnade till betydligt. Brukar inte vilja ta till våld, men just då hade de blivit en rak höger om de skyldiga suttit bredvid mig: om man inte kan svenska ska man inte försöka översätta och om man dessutom inte begriper ämnet blir det helt uppåt väggarna. Den jävla soppa jag försöker få rätsida på är helt hopplöst skriven och dessutom av ett ”företag” som kallar sig professionella och har ett pretentiöst namn som ska visa att de både har akademisk utbildning och verkligen vet vad de sysslar med. Det gör de nu inte. Har de gått den utbildning som företagsnamnet säger ska jag äta upp min hatt. Eller ge upp allt hopp om svenska universitetsutbildningar. Var tvungen att kolla upp deras hemsida. De har en knapp med ”gilla oss på Facebook” – letade en stund efter en ”ogilla oss”-knapp. Det fanns inte.

Jag trodde att jag var klar med den värsta klåparens texter, då dök de här jubelidioterna upp. Måste ta en paus för att inte få hjärnblödning. Vore jag en serieteckning skulle ånga spruta ut ur mina öron just nu…

 Frida heter en tjej som gör trevliga  klädteman och tar foton samt uppmuntrar andra att göra samma sak. Denna vecka är temat dagens sko. Eftersom mina egna är rätt dammiga och trista kör jag på denna – alltid lika rätt…

Handaverkan

Publicerad 2011-05-05 17:52:49 i It's my party,

Idag är det handhygienens dag hörde jag på radio. Undrar om det hjälper? När alla började sprita under svininfluensan fick i alla fall jag upp ögonen för hur äckligt allt egentligen är att ta i. Vad hände med det gamla visdomsordet att lite skit rensar magen… men då visste man förstås ingenting om muterande stafylokocker och all annan skit som finns idag. Men man kan ju heller inte klä på sig en hazmat-dräkt bara för att åka tunnelbana. Även om det skulle kännas skönt vissa dagar.

Radio ja, hatar reklamen, sportreferat, alla jävla repriser på P1 man har ju förfan hört vartenda program minst tre gånger om man har radion på hela dagen.

Annars är det rätt kul. Har haft hantverkare här hela dagen som byggt garderob. Snickaren kom äntligen. Så jag har mest fått lyssna på bank-bank-bank och svarat med knatter-knatter-knatter från mitt tangentbord. Eller tjuvlyssnat på hur man terroriserar lärlingar: ”hämta ögonmåttet”. Det trodde jag var lika gammalt som ”kom ketchup så går vi”. Men en del saker är väl eviga.

Till exempel produktionsvecka, eller hell week som vi brukar kalla det. Det lyckas jämt inträffa samtidigt som andra uppdrag. Till exempel extremt tjockt bokkorrektur. Men det ska väl också gå… kunde Sisyfos så kan väl jag…

Country Girl

Publicerad 2011-05-03 14:19:57 i It's my party,

Jag har flyttat ut på landet. Eller i alla fall till närförort, men det känns som landet eftersom jag har egen utgång och gräs utanför dörren. Packade in allt i Madonnas lilla micra (med hjälp av viljekraft, bön och konsistensfett (nej jag skojar)) och bor nu (i alla fall i fyra månader) i en ”lokal”. På kontraktet står det hobbyverksamhet men jag antar att bo och arbeta kan sägas vara ett slags hobby. Det tog längre tid att städa än att flytta in och komma i ordning. Föregående hyresgäst skulle knappast ha vunnit några priser för sin enastående hygien, milt uttryckt. Sedan har det sprungit glada hantverkare här eftersom det varit stambyte. Ska det inte vara stiliga män med muskler, blåställ och hammare? Eller var det skogvaktare… De här var i alla fall lite mer krumma och inte ens stiliga om man kisar. Men de var i alla fall glada och det är ju trevligt, men snickaren som ska sätta upp en garderob kom inte. Sedan jag flyttade in knackar de i alla fall på dörren och tar av sig kängorna. Men jag är otroligt glad och även om det har gått bra under de månader som gått är det skönt med en egen dörr att stänga.

Har en liten mysig trappa precis utanför dörren där jag tänkt sitta och dricka kaffe, men vaknade idag till snöblandat regn så av det blev det ingenting.


"There's a tear in my beer..."

Om

Min profilbild

Katt

Olyckliga omständigheter, jojo. Men det kunde vara värre, det kan det alltid. Anpassa sig och gå vidare. Hur gör man det? Jag vet inte, men jag kan inget annat än försöka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela