Andra upplagan

Da Capo al Fine

Skitprat, sort of

Publicerad 2010-10-31 02:36:48 i Metod i galenskapen,Ähum. Nu tänkte jag prata om lite delikata saker.
Som bajs.
Fast fullt så naturlig är jag inte med mina egna kroppsfunktioner. (Vadå, jag gör som drottningen, säger att jag ska gå byta skor...) utan det handlar om katter.
Kattsand, närmare bestämt. Det där som man släpar kilovis trappa upp och ner, varje månad och tömmer och skottar och bär ut och slänger. Ett elände, tungt och luktar illa och förmodligen inte särskilt miljövänligt heller.

En man i djuraffären jag handlade på förut försökte inbilla mig att hans sand var mycket bättre för katters hälsa än de billiga på mataffären och så mycket drygare, fast han menade nog dyrare, för det var den. Mycket.  Dessutom sa han att katter aldrig kan lära sig att gå på toaletten.

Man kanske inte kan lära gamla hundar sitta (eller gubbar för den delen). Men att lära katter använda toaletten går faktiskt. En del kan till och med lära sig spola. Men då ska man nog ha en toa med knapp. Det har inte vi.

Hur jag vet att det funkar? Tank har lärt sin katt för länge sedan och nu är det min tur. Kan hennes så kan väl mina. De är ju i alla fall syskon…

Så just nu har vi toaskola där de ska lära sig använda en toalettlocksliknande mackapär som man sätter över toan med lite sand i. Sanden är i själva mackapären alltså, inte i toan. Den heter Litter Quitter, fast vi kallar den kvitterlitter för det är lättare att säga, fråga mig inte hur, men det är det.

Första steget, att gå upp på toan och förrätta sitt tarv eller vad det heter i sanden gick bra. De fattade på en gång.

Sen kom nästa steg, det svåraste, då byter man ut sandfacket mot en mindre ring, med ett hål i mitten.

De har inte riktigt fattat vitsen med det hela utan ser på mig med bekymrade miner och verkar undra varför deras låda har blivit så liten och sprätter glatt ut sanden över hela badrummet . Men förhoppningsvis lär de sig. Går allt enligt planen ska vi aldrig behöva släpa hem sand igen. Sex till åtta veckor ska hela processen ta, vi är bara inne på vecka två och hoppas att de lär sig fort...

There is a sucker born every minute

Publicerad 2010-10-31 02:13:02 i Sjukdomsinsikt,


Vadå Halloween? Så här ser jag ut när jag slappar framför tv:n...

Jag är för lättpåverkad. Inte så att jag trillar under bordet efter en lättöl, utan att jag blir alldeles för glad när människor är trevliga i affärer och är de tillräckligt trevliga så köper jag vad som helst. En sanning med viss modifikation. Men det finns en anledning till att jag säger NEJ TACK, JAG ÄR INTE INTRESSERAD med hög röst så fort en telefonförsäljare ringer. Sedan lägger jag på, oavsett om de försöker protestera.
- Varför det jag har ju--
  *klick*, säger jag.
De ringer ju inte upp igen och jag har ju faktiskt bara varit trevlig och inte slösat deras tid.

Men jag är väldigt svag för bra försäljare av smink och skönhetsprodukter.

För ett antal år sedan fanns det en fantastisk kvinna på Renstiernasgatan som var så bra på att sälja saker att man alltid kom ut därifrån med alldeles för dyra schampon och saker som man definitivt inte visste att man inte kunde leva utan. Eller med tre saker för att man något fiffigt följde med på köpet. Dessutom fick man alltid med sig en massa prover på kul saker (som man kunde köpa nästa gång…)

Samtidigt undvek vi sminkavdelningen på Åhléns söder som pesten, för de hade förmodligen Sveriges, om inte världens suraste och otrevligaste expedit. Om man nu ska lägga ut 300 pix på en mascara så kanske man inte vill få onda ögat varje gång…

De kanske har insett det (och flyttat människan till personalavdelningen – det gjorde ett ställe jag jobbade på när de insåg att ingen vågade ringa växeln av rädsla för receptionisten…)

En av de riktigt trevliga jobbar där nu. Jag kanske borde undvika avdelningen helt igen. En genomtrevlig försäljare lyckades prångla på mig ett läppglans från Chanel som jag absolut inte tänkt köpa, inte genom smicker, utan bara genom att vara otroligt entusiastisk och till exempel slita ut ett läppglans ur kartongen och trycka det i min hand. ”Känn hur tung den är, är det inte underbart!”

Jag flydde ut med mitt läppglans innan hon fått mig att lägga ner motsvarande BNP för ett mindre land på hela sortimentet.

 Men det var snyggt. Och håller otroligt bra. Det är ju Chanel… och jag är en av de där som föds varje minut - enligt PT Barnum.

Host, host

Publicerad 2010-10-26 02:59:42 i It's my party,Casual friday på mitt kontor. Vadå? Man kan väl ta det lite casual också...

Stress och bara problem hit och dit. Men jag har åtminstone haft en härlig ledig 24-timmarssemester. Ja, egentligen började det väl i fredags när jag och tank var ute och åt indisk mat tills vi fyrkantiga stapplade ut i kvällen.Sen blev Madonna förkyld och jag fick gå ut och promenera med hunden och den andra hunden som bor här ibland. Ganska skönt trots höstvädret.

Det kom lite mer jobb och jag planerade nästa månad när jag ska klara ett beting som heter duga. Har tagit hjälp av några dugliga själar, så det funkar bra.

Det enda smolket i min bägare är att jag kan tvingas jobba 240 timmar i månaden för peanuts, le joyeux minium de l’existence (på franska låter det som en bok av Sartre och inte som ohyggligt knappt om kronor) som jag får behålla och resten ska gå till glada kronfåglar som förmodligen kommer att fira med tårta och champagne och semestrar på Aruba. Inte för att jag vill skryta (jo det vill jag) men jag betalar av cirka en weekendresa till New York i månaden till dem.

Det här kan väl knappast vara en devis som säger att jobb ska löna sig? Förmodligen handlar det bara om vissa, eller om aktier eller något. För inte fan handlar det om mig. Vill jag jobba mycket får man inte mer för det. För det gäller ju definitivt inte mig. Men jag är den som alltid lyckas alltid hamna i brytpunkten och får höjd skatt när alla andra får sänkt, så det var väl bara att vänta…

Nåja smäll, på smäll och jag reser mig igen som en sådan där docka med tyngd i botten.

Här är vi i alla fall kontorsflickor (åtminstone jag) sjuka. Madonna häll på att hosta upp en lunga eller tre varje natt fick en flaska cocillana från doktorn. Hon hade lyckats sätta i sig halva på 24 timmar och mådde illa. Inte så konstigt.

”Men jag har ju tagit dosen…” 5 till 10 millilter, oj var det där nere, jag tog nog 20-25. Men hon har åtminstone varit lugn och glad.

Jag tillbringade en natt och eftermiddag i Buffy-coma hemma hos Nora. Fast det är ju minst lika dramatisk utanför tv-rutan, när en total dramaqueen far runt som en äggsjuk höna och ska eller inte ska packa sina prylar. Önskar jag fick applådera och skratta. Varje gång jag sitter (ligger) på första parkett känner jag att jag borde ha finkläder och handskar, stampa med fötterna och ropa ”Brava!” efter varje föreställning.

 

Det blir tajt och stressigt denna produktion, men jag försöker lägga ut artiklar. Fast jag vill ju göra allt själv. Måste släppa det. Det kommer alltid nya roliga saker.

 

Få se om jag har betalt också. Men går det som hittills och det verlkligen inte går att lösa på något annat sätt kommer jag att ha betalt av skulden på 6-7månader. Vilket förstås är guld värt. Frågan är bara om jag orkar leva på havregryn och jobba 80 timmar i veckan?

Om

Min profilbild

Katt

Olyckliga omständigheter, jojo. Men det kunde vara värre, det kan det alltid. Anpassa sig och gå vidare. Hur gör man det? Jag vet inte, men jag kan inget annat än försöka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela