Andra upplagan

Da Capo al Fine

Debila papegojor

Publicerad 2010-09-23 00:54:33 i Maktmissbruk,

Mer politik. Jag tänkte förklara hela alliansens valtaktik och varför de rödgröna förlorade. Bra va. Amatöranalytiker, kanske ett nytt yrke? (med betoning på amatör...)

Arrogansens, f’låt alliansens representanter gjorde tre saker fullkomligt medvetet och genomtänkt (att det skulle vara en slump – nä, nä. SÅ smarta är de inte…):

1. Så fort de rödgröna sa välfärd så upprepade de ”vill ni ha jobb eller bidrag”, ”jobb eller bidrag” som debila papegojor. Men det trummade ju in budskapet att den som väljer ”välfärd” är en slö jävel som vill leva på bidrag och inte jobba – och vem vill vara det…?

2. Det här måste fredde tvingat alla andra till (utom Carl Bildt, han gjorde det säkert gärna) När V eller Lars Ohly nämns såg alla otroligt hatiska ut, titta in i kameran/djupt i intervjuarens ögon och sa (eller snarare fräste) kåm-me-nist med hög och välartikulerad röst och låta alla förstå att kommunister, de är mycket värre än några gullegosiga små sverigedemokratpluttar även de sa något annat om att V/SD har samma politik (oemotsagda)!

Det beteendet gjorde förmodligen att en del (extremt lågbegåvade, utan större koppling mellan hjärna och öra, men hej , alla får ju faktiskt rösta) väljare kände att det var okej att rösta på SD. Jag menar de hade ju faktiskt sett attV (de enligt alliansen totalt jämförbara med SD) suttit i riksdagen länge utan att varken ryssen kommit, dagisbarn tvingats hylla Stalin under pistolhot eller gjort Sverige till en nordkoreansk lydstat under Kim il Ohly. (VI fick Mao Tze Reinfeldt i stället som genomför sin egen lilla kulturrevolution i vård, skola och omsorg…)


Precis så här skulle det u ha blivit om fler röstat på de rödgröna...det fattar väl vem som helst.

3. Ljög. Hela tiden. Utan skrupler. Blev de emotsagda avbröt de igen, och ljög. Till slut blir ju den andra bara tjatig.  Det där måste ju vara fullkomligt inövat.  De skiter fullkomligt i sjuka, arbetslösa, låginkomsttagare, medelinkomsttagare, Sverige, skolan, elpriser, dagistaxor, kvinnorna som fått jobb via Rut-avdraget, småföretagare. Det enda som är viktigt är skattesänkningar. Och lite trevlig gratis vit städhjälp (förlåt den ”vita” hemhjälpen är ju rätt svartanställd av RUT-föreataget och tjänar en tia i timmen.. När de allra rikaste får jättesänkningar så stänker det ju alltid en och annan femtilapp på gemene man. (Som inflationen äter upp direkt.

En annan sak alliansen verkar brinna för är att sälja ut allt, löst som fast, fort som attan. Tänker de lämna landet? Man undrar ju vad det är för sjunkande skepp de tror att de befinner sig på. Men de kanske har fattat allt och bara räknat ut att de ska behöva sitta tre riksdsagsperioder för att vara set for life med hög pensopn.

 (Med sälja ut menas att allt ska ägas av internationella bolag och riskkapitalister som tänker två saker: vinstmaximering och avslut), jag menar Reinfeldt och Co skiter väl i om skolan förfaller, deras egna barn kan ju alltid flytta till bättre skolor.

Kort sagt, idiotvalet gör nedmonteringen och utförsäljningen av Sverige, att det vi (som inte fått jättesänkningar) faktiskt betalar i skatt går till de redan stenrika och aktieägare.

Att vård, utbildning, barnomsorg ligger i händerna på vinstintressen som givetvis är måttligt intresserade av att det utförs rätt om de inte får ut maximalt av det.

Win-win, brukar det väl kallas, men för resten av oss brukar det väl kallas ett rent helvete.

 

Vad de rödgröna gjorde för fel:

Ändrade inte taktik, analyserade inte alliansens ”välfärd = lata som inte vill jobba och leva på bidrag” och bemötte det. Deras ”arbetslinjen eller bidragslinjen” var ett genidrag.

Var inte pålästa med sjukförsäkringssiffror och kunde säga ”det är inte sant” när alliansen ständigt ljög om ökade socialbidrag, vårdproblemet utanför storstäderna, läskunnighet mm. De borde också ha lärt sig avbryta dem tillbaka. Och framför allt, vilket jag haft svårt att fatta under hela valrörelsen:

Att de inte skaffat sig starka motargument till de urgamla urkorkade saker som den andra sidan fört fram sedan urminnes tider.

 

Dessutom verkade de ta för givet att folk inte skulle rösta på sd.

I vanliga fall burkar jag sucka och jobba vidare och hoppas på bättre tider. Men det har blivit så pass jävligt i Sverige och jag har drabbats så förbannat av det att jag inte kan hålla tyst.

Förmodligen kommer jag att tjata om detta mer.

(Speciellt som den något döva Madonna vill se och höra nyheter 35 gånger om dagen. 2 meter från min arbetsplats. Jag skulle klara läxförhör i nutidskunskap just nu)

Av ren ilska övergav jag min vanliga animé och Youtubade italienska kommunistsånger i flera timmar. De låter så mycket argare tycker jag..

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katt

Olyckliga omständigheter, jojo. Men det kunde vara värre, det kan det alltid. Anpassa sig och gå vidare. Hur gör man det? Jag vet inte, men jag kan inget annat än försöka.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela