Andra upplagan

Da Capo al Fine

Håller andan tills jag blir blå

Publicerad 2010-02-14 20:31:59 i Hata försäkringskassan,

Nu har jag äntligen hämtat andan tillräckligt för att kunna skriva om det senaste av förnedringskassans påhitt.
Jag är sjukskriven, godkänd av kränkningskassan och allt, men får ingen sjukpenning, eftersom jag inte arbetat heltid. Varför jag inte arbetat heltid? Jag har varit sjuk. Ja, min läkare har sjukskrivit mig, men jag kämpar mot ett avslag i försäkringskassan, just nu hos länsrätten. 
Jag är ju en av de där som inte vill jobba, som bara vill sitta och låta stekta sparvar flyga in i munnen på mig. 

Jag har faktiskt ett heltidsjobb, men nu min arbetsgivare kan tack vare försäkringskassans agerande göra om min tjänst till en halvtid utan att skämmas, jo kanske skämmas lite, men de vill ju helst inte ha någon som plötsligt kan kräva att få utökad arbetstid. Så förnedringskassan har inte bara fått mitt liv att kantra, förlora bostaden, sett till att kronofogden tar min lön och knäckt min hälsa, de gör dessutom det svårt för mig att någonsin komma upp i heltid igen. 
Jag frågade förnedringskvinnan om det var en genomtänkt strategi att vi som skitkassan jävlas med ska ta livet av oss så att de slapp mer besvär. Hon blev alldeles förskräckt och stammade fram ett nej.  
Fast man kan ju undra. De kanske är som invandrarverket och firar med tårta när de lyckats driva någon över gränsen.

Med tanke på vilken dag det är (imho kommersiell pseudohögtid). Hursomhelst, bra låt, vacker man.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katt

Olyckliga omständigheter, jojo. Men det kunde vara värre, det kan det alltid. Anpassa sig och gå vidare. Hur gör man det? Jag vet inte, men jag kan inget annat än försöka.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela