Andra upplagan

Da Capo al Fine

Energikick

Publicerad 2010-05-25 21:57:20 i Sjukdomsinsikt,

Jag undrar ibland om jag är bipolär. Depressionen har jag papper på, eller hur man nu ska säga. Men mani. Tja, jag är väl lite manisk, i perioder också. Inte så att jag köper 300 par vänsterhandskar eller ringer upp Nya Zeelands president, lite mer vardagsmanisk. Startar 100 projekt som aldrig blir något. Eller det ska jag inte säga, en del blir ju något. Mani eller inte, i alla fall fick jag bara en energikick idag av okänd anledning. Efter hell week-veckan så har jag mest gått omkring och vegeterat, sovit och inte orkat mycket mer än att borsta tänderna och mata katterna.

Men idag så skuttade jag upp efter konstiga drömmar. Och började storstäda, damma, dammsuga, skura golv. Sen gick jag och handlade. Med rullvagnen. Kanske just därför tyckte jag att det var helt okej att fylla en stor varuvagn. (Min närmaste affär har gigantiska vagnar.) Förmodligen modellerade efter tiobarnsfamiljer, eller, som idag, för en person och tre katter. Jag plockade på mig blomjord och kattsand och två kilo mjöl hit och två kilo dit och en tvåliters juice, shampon och annat tungt. "Jag har ju ändå vagnen." Jojovisst. Sen ska den ju dras, inte bara hem, utan även uppför tre trappor. Men det gick ju. Fast sen känns armarna som spagetti. Eller snarare överkokta snabbmakaroner. Alltihop vore väl en jättebra workout, om inte för mina jävla karpaltunnlar som ställer till det. Mina händer ska inte bära. Inte över 30 kilo uppför backar och trappor i alla fall. Jag måste spara händerna till jobb.

Blev väldigt irriterad på hemvägen när en mamma och en dotter i tioårsåldern kommer gående och går rakt mot mig på gångvägen. Jag har två kassar i en handen och en överlastad shoppingvagn. Ingen av dem hade en tanke på att väja, utan suckar irriterat när de är två decimeter från mig och måste gå runt, kanske för att jag inte flyttar på mig (ut i rabatten, eller vad?). Oupfostrad mamma, med lika ouppfostrat barn. *suckar irriterat*.

Men nu är jag dushad, linimentad, värktablettad och äter färskt bröd. Smörgås... jag har varken haft bröd eller smör de senaste dagarna, så det känns underbart. Ska försöka titta lite på alla tv-serier jag missat på sistone.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katt

Olyckliga omständigheter, jojo. Men det kunde vara värre, det kan det alltid. Anpassa sig och gå vidare. Hur gör man det? Jag vet inte, men jag kan inget annat än försöka.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela